تلنگر
مرگ آري اما پستي و خواري هرگز،
به اندك ساختن آري اما دست سوي اين و آن دراز كردن هرگز
(امام علي عليه السلام)
حديث عشق
همنشيني با نيكان ، نيكي مي آورد،
مثل باد كه چون بر بوي خوش بگذرد،با خود بوي خوش مي آورد……
امام علي (ع)
نكات ناب
امام صادق (ع)
3 چيز محبت مي آورد:
قرض دادن
تواضع
بخشش
خبر دادن پايان ماه صفر
آيا صحت دارد كه پيامبر(ص) فرمود هر كس پايان ماه صفر را به من يا سه نفر خبر دهد بهشت بر او واجب است؟
پاسخ:
مستند آنان حديثي از پيامبر(ص) است كه فرمودند :(من بشرني بخروج آذار فله الجنه) هر كس به من بشارت دهد صفر تمام شده است بهشت ميرود.
عده اي معتقد شدند آذار همان صفر است در حالي كه آذار از ماههاي رومي است و صفر از ماههاي قمري است.
مر حوم شيخ صدوق در كتاب ارزشمند علل الشرايع اين حديث را به صورت حديثي مسند از ابن عباس آورده است و آن عبارت از اين است كه :
پيامبر اكرم(ص) روزي در مسجد قبا در جمع عده زيادي از اصحابش فرمودند:(اول من يدخل عليكم الساعه رجل من اهل الجنه) اولين كسي كه هم اكنون بر شما وارد ميشود مردي از اهل بهشت است.
پس چندنفر كه اين مطلب را شنيدند از يك در مسجد خارج شدند تا از در ديگر وارد شوند تا اول كسي باشند كه مستحق بهشت است.
پيامبر(ص) كه متوجه اين موضوع شدند به عده اي كه در مسجد نشسته بودند فرمودند: (انه سيدخل عليكم جماعه يستبقون فمن بشرني بخروج آذار فله الجنه) هم اكنون عده ي زيادي از در مسجد وارد ميشوند ،تنها كسي كه مرا به پايان ماه آذار خبر دهد او اهل بهشت است.
پس آن عده برگشتند و وارد مسجد شدند در حالي كه ابوذر در بين آنها بود. پيامبر(ص) از آنان پرسيد (في اي شهر نحن من شهور الروميه؟) يعني در كدام ماه از ماههاي رومي قرار داريم؟آن حضرت فقط پرسيدند در كدام ماه از ماههاي رومي قرار داريم؟ تنها ابوذر گفت : يا رسول الله از ماه آذار خارج شده ايم. پيامبر(ص) فرمودند: ابوذر ،اين را ميدانستم وليكن دوست داشتم اصحاب من ،مردي را كه اهل بهشت است بشناسند.
منبع: علل الشرايع ج 1 ص 176
صحبت رسول خدا (ص)در اين زمان در مورد تبيين صفات مومنين بود و براي آوردن شاهد با علم لدني خود اشاره كردند كه اولين كسي كه از در مسجد وارد شود او چنين صفاتي را داشته و اهل بهشت خواهد بود،اما چون متوجه تحركات عده اي از اصحاب شدند اين مطلب را كه “هركس مرا به خروج ماه آذار خبر دهد او اهل بهشت است” شرطي براي معرفي چنين شخصي ياد آور شدند.
لذا قول پيامبر (ص)تنها در همان زمان و مكان به عنوان شرطي براي معرفي مرد بهشتي داراي مفهوم است و نه به معناي مطلق آن در همه ي زمانها ومكانها.
در حالي كه همين حديث امروزه در بين برخي شيعيان اينگونه مطرح شده است كه هركس درپايان ماه صفر ،در هفت مسجد را بزند وبه پيامبر (ص)پايان ماه صفر را خبر دهد او اهل بهشت خواهد بود.
حديث سلامتي
امام صادق (ع):
انگور عصب را محكم ميكند و ناراحتي را از بين ميبرد و نفس را پاك ميكند.
تلنگر
توي اين گروني و فشار اقتصادي و بريز بپاشاي دم عيد حواسمون به جيب همسرمون هم باشه
واي از اين دل
مزد فراوان
امام علي (ع):
خوارك را باديگري بخور و بر اين كار بخيل مباش،
روزي هيچ كس را تو نمي دهي،اما خدا با اين كار مزد فراوان به تو خواهد داد.
طغيان
امام علي(عليه السلام):
مَن شَغَلَ نفسَهُ بغَيرِ نفسِهِ تَحَيَّرَ في الظُّلُماتِ، و ارتَبَكَ في الهَلَكاتِ، و مَدَّتْ بهِ شياطِينُهُ في طُغيانِهِ
هركه خود را به چيزى جز [تربيت و تزكيه] نفْسِ خويش مشغول دارد ، در تاريكي ها سرگردان شود و در هلاكت ها دست و پا زند و شيطانهايش او را در طغيانش فرو برند .
1.ميزان الحكمه ،محمد محمدی ری شهری، جلد : 6 ،صفحه : 476
انفاق
امام علي(عليه السلام):
كن سمحا و لا تكن مبذّرا؛ بخشنده باش ولى نه به حد اسراف و بى جا
غرر الحكم و درر الكلم،تميمى آمدى، عبد الواحد بن محمد، جلد : 1 ،صفحه : 528