سيرة تربيتی حضرت فاطمه(سلام الله علیها) در خانواده وتعالی فرهنگ
سيرة تربيتی حضرت فاطمه(سلام الله علیها) در خانواده وتعالی فرهنگ
احمد نظری*،مهری حاجی قاسمی**
چکیده
تربیت، بدون آگاهی بخشی و آموزش غیر ممکن است و اگر ممکن باشد، نمی توان آن را تربیت نامید. معصومان (علیه السلام) سوره های کاملی برای بشریت هستند که انسان ها می توانند با اقتدا به ایشان و پیروی از روش آنان، دنیا و آخرت خویش را تأمین کنند. شیوه های تربیتی، و اصول و فنون و آدابی که آنها به کار می برند، به گونه ای است که بیشترین تاثیر را در مخاطب می گذارد؛ زیرا برخاسته از شناخت حقیقی انسان و روابط انسانی است.
الگوها سازنده اند و افراد را آگاهانه به سوی خود می کشانند. پیامبر (صلی الله علیه و آله) و اهل بیت طاهرینش (علیه السلام) مظهر کامل اسلام برای پیروان حقیقت هستند، در این رهگذر، فاطمه(س) برترین الگوست؛ زیرا ائمه (علیه السلام) همه در روش و سلوک خود به آن بانو تاسی می کردند و او را سرمشق خود قرار می دادند.
از این روی، در این مقاله برآنیم تا رفتار حضرت زهرا (سلام الله علیها) را در عرصه های گوناگون زندگی -بررسی کنیم؛ زیرا فاطمه زهرا(سلام الله علیها) تنها زن معصوم در امت اسلامی است که نقش رهبری دارد و به عنوان حجت و اسوه برای مردم معرفی شده است و اطاعتش نیزواجب می باشد. بنابراین باید ابعاد فکری و زندگی ایشان کاملاً شناخته شود و پیروان ایشان نیز بدانند که زنان نمونه – در مسائل تربیتی و پرورش فرزندان -ونقش خانوادگی آن حضرت در تعالی فرهنگی از چه شیوه هایی استفاده کنند.
هدف کلی این تحقیق بررسی سیره تربیتی حضرت زهرا (سلام الله علیها) در خانواده وتعالی فرهنگی می باشد. نوع تحقیق حاضر بنیادی، روش تحقیق توصیفی ـ تحلیلی، روش گردآوری اطلاعات روش کتابخانه ای و روش تجزیه و تحلیل داده ها کیفی است.
کلید واژگان: سیره تربیتی، حضرت زهرا (سلام الله علیها)،خانواده، تعالی فرهنگی
————————————————————-
*استاد راهنما، دکترای رشته تفسیر و علوم قرآن.
**طلبه سطح 3، مرکز آموزش عالی امام جعفر صادق(علیه اللسلام) شهرستان شاهرود.